ورژن

بیماری زخم معده بیماری رایج این روزها

بیماری زخم معده چیست؟

بیماری زخم معده که به زخم‌های گاستریک نیز معروف هستند. یکی از زخم‌های خطرناک در معده هستند. این نوع زخم‌ها یک نوع از بیماری معده هستند که معمولا معده و روده کوچک را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

نشانه زخم معده زمانی رخ می‌دهد که که لایه ضخیم مخاطی که از مایعات گوارشی معده شما محافظت می کند ،کاهش می‌یابد این فرآیند به اسیدهای گوارشی اجازه می‌دهد تا بافت‌هایی را که داخل معده قرار دارد را تخریب کند. این زخم‌ها ممکن است به آسانی درمان بشود اما در صورت عدم درمان، آن‌ها می‌توانند بسیار شدید و شدیدتر بشوند.

چه چیزی باعث بیماری زخم معده می‌شود.

معمولا زخم معده توسط علائم زیر به وجود می‌آید:
1-عفونت توسط نوعی باکتری به نام  هلیکوباکتری نوع H
2-استفاده طولانی مدت از داروهای ضدالتهاب مثل: آسپرین، ایپوروفن، ناپروکسن

نشانه‌های بیماری زخم معده چیست؟

شایعترین نشانه‌های این‌بیماری، احساس سوزش یا درد در وسط شکم بین قفسه سینه و شکم است. که معمولا در صورت خالی بودن  معده، درد شدیدتر می‌شود و فرد با این درد می‌تواند چند دقیقه تا چند ساعت دوام بیاورد. دیگر نشانه‌های زخم معده می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

1-درد گرفتگی در معده
2-کم کردن وزن
3-کمبود استها به خاطر درد زیاد در معده
4-احساس تهوع و استفراغ
5-نفخ
6-احساس سنگینی
7-رفلاکس(احساس سوزش درگلو به علت برگشتن اسید معده به سمت گلو )
8- احساس سوزش سر دل یعنی سوختگی در قفسه سینه
9-گاهی اوقات حتی وقتی چیزی می‌خورید یا می‌نوشید یامایعات اسیدی مصرف می‌کنید، بیشتر می‌شود.
10-کم‌خونی که نشانه‌های آن شامل: خستگی، کمبود نفس، رنگ پریدگی است.
11-مدفوع تیره
12-استفراغ خونی یا رنگ نسکافه ای
اگر این علائم را داشتید حتما با دکتر خود در میان بگذارید حتی زمانی که احساس کردید زخم شما بهتر شده است باید حتما به دنبال درمان آن باشید و فراموش نکنید زخم شما ممکن است بدتر بشود اگر درمان نشود.

درمان بیماری زخم معده

درمان برای زخم‌های معده بستگی به علت به وجود آمدن آن دارد. معمولا درمان شامل کشتن و از بین بردن باکتری پیلوری H می‌شود چون این باکتری خود سبب زخم معده شما می‌شود.اگر وجود باکتری پیلوری در معده شما تشخیص داده نشود درمان به وسیله کاهش استفاده از اسیدهایی در بعضی از غذاها انجام می‌شود. یا درمان به وسیله تجویز برخی از داروها انجام می‌شود.
درمان پزشکی می تواند شامل:
1-مصرف آنتی بیوتیک‌هایی برای کشتن پیلور H:
اگر این میکروب در سیستم گوارشی شما پیدا شود دکتر شما برای کشتن این میکروب ممکن است پیشنهاد ترکیبی از آنتی بیوتیک‌هایی بدهد که میکروب را در بدن شما نابود کند. این آنتی بیوتیک‌ها شامل: آموکسیلین، بیوکسین، مترونیدازول، تیدامکس می‌شود.شما نیاز به مصرف این‌آنتی بیوتیک‌ها در مدت 2 هفته دارید تا این میکروب را در بدن خود نابود کنید.
2-داروهایی که از تولید اسید در معده شما جلوگیری بکند:
متوقف کننده پمپ پروتون که به آن PPI گفته می شود که قسمتی از سلول‌هایی که اسید تولید می‌کنند را کاهش می‌دهد. این داروها می‌تواند شامل امپرازول،لاسنوپرازول، راپرازول و استروژن و یا پوازول باشد.
در صورت استفاده طولانی مدت از این داروها به خصوص با دوز بالا ممکن است ریسک شگستکی لگن و مچ و ستون فقرات را افزایش بدهد، چون کلسیم بدن شما را کاهش می‌دهند.حتما از دکتر خود بپرسید که آیا می‌توان با مصرف مکمل کلسیم ریسک این‌بیماری را کاهش داد یا خیر؟
3-داروهایی که تولید اسید را تا حدی کاهش می‌دهند:
متوقف کننده‌ی تولید اسید که هیستامین نامیده می‌شود، اسید داخل معده که در سیستم گوارش شما تولید می‌شود را کاهش می‌دهد که به درمان زخم معده شما کمک می‌کند. می‌شود.
4-تجویز آنتی اسیدهایی که از اسید معده شما تغذیه می‌کنند.
دکتر شما اگر نشانه زخم معده را در شما مشاهده کند، ممکن است آنتی اسیدهایی را بدهد که از اسید معده معده شما تغذیه می‌کند. و درد را کاهش می‌دهد. عوارض جانبی این داروها شامل اسهال یا یبوست می‌باشد.
5-داروهایی که از معده و روده شما مراقبت می‌کند.
پزشک شما ممکن است داروهای به نام عوامل محافظت کننده که سیتوپروتئین نام دارد را تجویز کند که به محافظت از بافت های معده و روده شما کمک می‌کند.اسم این‌داروها، سوکرالفات (کارافات) و میزوپروستول (سیتوتوت) است.

چگونه از بیماری زخم معده پیشگیری کنیم؟

برای جلوگیری از شیوع باکتری‌هایی که ممکن است باعث ایجاد زخم معده شود ، دست‌های خود را به طور مرتب با صابون و آب بشویید. همچنین دقت کنید که همیشه تمام مواد غذایی خود را به طور صحیح و کامل تمیز کرده و در صورت لزوم آن‌ها  را کاملا طبخ کنید. از الکل و سیگار دوری کنید و اگر قرصی می‌خورید سعی کنید آن را با غذا مصرف کنید.

 

 

زخم معده
معمولا یکی از علائم شایع زخم معده احساس سوزش سر دل است.

 

 

اشتراک گذاری در:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست نوشته‌ها

نوشته‌های مرتبط