ورژن

ویروس کرونا

ویروس کرونا چیست؟

ویروس کرونا یک ‌بیماری تنفسی است که در اثر ویروس کووید 19 به وجود می‌آید. نشانه‌های آن شامل تب، سرفه ، گلو درد، تنگی نفس است. این‌ویروس از بدن یک فرد به فرد دیگر به راحتی منتقل می‌شود. در حال حاضر هیچ درمانی برای این‌ویروس وجود ندارد. در این مقاله می‌خواهیم ببینیم که چه کسی در خطر ابتلا به این ویروس قرار دارد و اگر مبتلا شدیم چه کنیم؟

کووید 19 چیست؟

ویروس کرونا خانواده‌ای بزرگ از ویروس‌هایی هست که مشکلات حاد تنفسی به وجودمی آورند. کووید19 یک شکل جدیدی ازویروس کرونا است که برای اولین بار در دسامبر 2019 برابر با آذر ماه در چین شکل گرفت.

نشانه های ویروس کرونا:

درجه‌های ویروس کرونا از ملایم تا شدید می‌تواند باشد. بعضی از مردم به سرعت و به آسانی خوب می‌شوند، اما بعضی دیگر خیلی سریع مریض می‌شوند و نشانه‌های زیر را تجربه می‌کنند از جمله:

  • تب
  • مشکلات تنفسی
  • سرفه
  • گلو درد
  • تنگی‌نفس

باقی نشانه‌ها می‌تواند شامل آبریزش بینی، سر درد، درد در مفاصل، حالت تهوع، اسهال، استفراغ، از دست دادن حس بویایی، از دست دادن حس چشایی، کمبود اشتها باشد.

برای جلوگیری از گسترش  و انتقال این‌ویروس بایدحتما تست بدهید و مورد آزمایش قرار بگیرید.

اگر نگران هستید که مبتلا به این‌ویروس هستید باید کارهای زیر را انجام دهید از جمله:

  • استفاده از سایت‌های بررسی علائم ویروس کرونا م
  • استفاده از تست ها و آزمایش‌های مربوط به این ویروس
  • مشورت با یک پزشک و درخواست کمک

اگر حتی شما این‌علائم هم نداشتید باید حتما از خود و دیگران محافظت کنید.

چگونه این‌ویروس پخش و انتقال می‌یابد؟

این‌ویروس از بدن فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود.از طریق:

1-ارتباط نزدیک با فرد آلوده

2-برخورد قطره‌ای از عطسه یا سرفه فرد آلوده به شما

3-لمس سطوح مثل میزها و دستگیره‌های درب که قبلا به فرد مبتلا آلوده شده باشند. و شما پس از لمس سطوح به بینی و دهان خود دست زده باشید.

کووید 19 یک بیماری جدیدی است. پس فعلا در جامعه باقی می‌ماند این به این معنی است که خیلی سریع می‌تواند پخش شود. و بیشتر جمعیت را گرفتار کند.

چه کسی در ریسک و خطر بیشتری قرار دارد؟

در ایران کسانی در معرض این‌ویروس هستند که :

  • مسافرانی که اخیرا به خارج کشور رفته باشند.
  • کسانی که در مراکز درمانی و بازداتشگاه‌ها کار می‌کنند.
  • افرادی که به صورت گروهی و پر جمعیت زندگی می‌کنند.

چه کسانی در خطر بیشتری قرار دارند؟

  • کسانی که سن بالای 50 سال دارند و بیماری‌های خطرناک و مزمن دارند، از قبیل فشار خون، دیابت، سرطان و …
  • افراد بالای 65 سال با داشتن شرایط پزشکی خاص.
  • افراد سالخورده با سن بالای 71 سال.
  • کسانی که سیستم  ایمنی ضعیفی دارند.
  • افرادی که در مرکز مراقب سالمندان زندگی می‌کنند.
  • افراد ناتوان و ضعیف.

در این بیماری کودکان و نوزادان می‌توانند ناقل باشند، ولی نشانه و علائمی نداشته باشند. اخیرا گزارش‌هایی کمی در رابطه با ابتلای کودکان به کرونا ثبت شده است. همچنین شواهد و گزارشات کمی در رابطه با زنان باردار مبتلا به این‌ویروس وجود دارد.

چکونه از خود و دیگران مراقبت کنیم؟

هر کسی باید مراحلی را برای کاهش انتقال این ویروس و محافظت از خود و دیگران انجام دهد.

مواردی که می‌تواند هر فرد رعایت کند شامل زیر است:

1-بهداشت خوب و رعایت آن

2-فاصله گذاری اجتماعی

3-پرهیز از حضور در اجتماعات

4-قرنطینه کردن خود

چگونه مراقبت های گزشکی داشته باشیم؟

اگر شما مریض هستید و نشانه‌های کووید 19 را دارید از پزشک خود مشورت بخواهید و حتما تست بدهید. اگر می‌خواهید با کسی در رابطه با علائم خود صحبت کنید به سازمان بهداشت زنگ بزنید. برای کمک از دکتر خود یک قرار ملاقات با او بذارید و حتما قبل از آنکه به درمانگاه مراجعه کنید و تماس حاصل فرمایید.

حتما فاصله یک و نیم متری با دیگران رعایت کنید و هنگام عطسه یا سرفه صورت خود را با بازوی خود بپوشانید. با دکتر خود مشورت کنید و علائم و هر سفری که رفته اید و ارتباطی که با فرد مشکوک داشته‌اید را گزارش دهید.

 

ویروس کرونا

ویروس کرونا یک ویروس مصری است.

چگونه تست بدهم؟

اگر شما سرما خورده‌اید و یا نشانه‌های آنفولانزا مثل سرفه، تب، گلو درد و تنگی نفس دارید و یا آبریزش بینی دارید،و اگر این‌علائم شما ملایم و کم است، حتما سریع تر تست کووید 19 بدهید. تا بتوانید هر جه سریع تر از گسترش این بیماری به بدن خود جلوگیری کنید.

شما از دو راه می‌توانید تست بدهید:

1-به کلینیک‌ها بروید و رایگان تست بدهید.

2-از دکترخود بخواهید تا برای شما تست انجام بدهد که هزینه بر است .سعی کنید نزدیک‌ترین کلینیک به خود را پیدا کنید و به آنجا بروید. اگر علائم شما جدی است شما باید به دنبال پزشک اضطراری باشید.

هر چه سریع تر این‌ویروس در بدن شما درمان شود، می‌توانید از انتقال آن به کل بدن جلوگیری کنید و از انتقال آن به فرد دیگر نیز جلوگیری می‌کنید.

تست وآزمایش این‌بیماری برای هر کسی که شاهد این‌نشانه‌ها و علائم است، ضروری است به خصوص اگر موارد زیر را تجربه کرده باشید:

1-از سفری بر گشته‌اید و 14 روز از زمان آن نگذشته است.

2-قبل از بروز نشانه‌ها با کشتی مسافرتی، اتوبوس ، سواری سفر کرده‌اید.

3-شما در ارتباط نزدیک با کسی که مشکوک به بیماری بوده قرار گرفته‌اید.

4-شما کارمند یا پزشک یک بخش درمانی هستید.

5-شما در محله‌ای سفر کرده‌اید که مکان پر خطر و دارای  آمار بالای مبتلا به این بیماری بوده است.

افرادی که در مکان‌های پر خطر رفت و آمد دارند، باید مدام تست شوند که مطمئن شوتد این‌ویروس را دارند یاخیر و اگر مبتلا باشند، باید سریعا درمان شوند. کسانی که قبلا این‌بیماری را داشته‌اند و خوب شده‌ا‌ند باید قبل از ورود به مکان‌های پر خطر مجددا تست شوند.

مکان‌های پر خطر شامل:

1-خانه سالمندان

2-بازداشتگاه‌ها و مراکز درمانی

3-مدارس

4-اقامتگاه‌های نظامی و سایر اماکن بسته مانند کشتی‌های نیروی دریایی و یا اقامتگاه‌های مسکونی

5-مناطق دور افتاده و روستاها

 

corona virus

علائم ویروس کرونا عبارت است از: تب ، تنگی نفس، اسهال

بعد از آزمایش چه اتفاقی می‌افتد؟

معمولا حدودا دو یا سه روز برای نتایج آزمایش شما طول می‌کشد.

اگر شما نشانه‌های جدی دارید باید در بیمارستان و دور از دسترس همه قرار بگیرید تا از گسترش و شیوع این بیماری جلوگیری کنید.

اگر دکتر شما  گفت که نیازی به بستری شدن ندارید به خانه بروید و خود را قرنطینه کنید و از خود و دیگران مراقبت کنید.

چگونه ویروس کرونا را درمان کنیم؟

این‌ویروس همانند سرما خوردگی و آنفولانزا باید درمان شود. تنها کافی است تا آرام باشید و اگر در خانه هستید، کارهای زیر را انجام دهید:

1-مقدار زیادی مایعات بنوشید. به اندازه کافی آب بنوشید تا بتوانید ادرار زیادی را از خود دفع کنید. ادرار شما باید رنگ شفافی داشته باشد. از خوردن الکل بپرهیزید. چون شما را تشنه تر می‌کند.

2-به اندازه کافی استراحت کنید و خود را در خانه قرنطینه کنید. اگر نشانه‌های این‌بیماری را دارید از فعالیت‌های شدید خودداری کنید.

3-دارو هایی از قبیل استامینوفن و سرماخوردگی مصرف کنید.

هنوز هیچ درمانی و واکسنی برای این بیماری پیدا نشده است.تنها راه درمان کاهش علائم ایویروس ایت.بیشترمردم حدودا 80 درصد نشانه های ضعیفی دارند که به راحتی می توانند در خانه درمان شوند. یک نفر از پن نهفر مردم که به این ویوس مبتلا شده باشند نیاز به بستری دارند. و حدودا 15 درصد از کسیانی که عفونت های جدی و شدیدی دارند نیاز به اکسیژن رسانی دارند.

5 درصد از این ارفراد هم افراد سالخورده ای هستند که نیاز به مراقبت‌های ویژه دارند.

مسکن ها

برای بسیاری از عفونت‌های ویروسی مثل آنقولانزا، مسکن های ساده ای را مثل paracetamol و داروهای ضداستروئیدی مثل ایپروفن تجویز می‌کنند.

سازمان بهداشت فرانسه ادعا دارد که ایپروفن علائم این‌ویروس را شدیدتر می‌کند و توصیه نمی‌کند زیرا بر اساسی تحقیقاتی که سازمان وزارت بهداشت کرده است، تاکید دارد که ایبروفن بهتر است حدالمقدور مصرف نشود اما همچنین اظهار دارد که کسانی که برای آرتروزدر حال مصرف این‌دارو هستند نباید مصرف آن را قطع کنند.

بعضی از داروهایی که برای سرما خوردگی و آنفولانزا جهت بهبود گلو درد مصرف می‌شود نیز برای ویروس کرونا توصیه می‌شود. همچنین مصرف به لیمو و عسل در تسکین دردگلو بسیار مفید است.

مصرف آنتی بیوتیک

اگر شما در خانه آنتی بیوتیک دارید، آن‌ها را سر خود مصرف نکنید چون کرونا یک ویروس است و مصرف آنتی بیوتیک آن ار بهبود نمی‌بخشد. پس بهتر است این‌دارو را بدون تجوویز پزشک خود مصرف نکنید.

داروهای سنتی

داروهای سنتی خانگی زیادی در همه خانه‌ها وجود دارد اما اخیرا هیچ  گزارشی در جهت بهبود یافتن این‌ویروس، با مصرف داروی گیاهی نشده ایست. پس بهتر است تا آن‌ها را مصرف نکنید چون  کسانی که این‌دارو را به شما می‌فروشند، فقط به دنبال فروش داروهای گیاهی خود هستند.

استفاده از تب سنج

تب سنج

در بسیاری از مکان‌ها مثل بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و مراقبتی تب سنج به عنوان یک وسیله برای احتیاط بیشتر استفاده می‌شود. اما با این وجود ممکن است خیلی از کسانی که به این‌ویروس مبتلا شده باشند تب نداشته باشند. یا ممکن است تب ناشی از آنفولانزا داشته باشند و ربطی به این‌ویروس نداشته باشد. اگر شما مشکوک به کرونا شدید بهترین کار در خانه ماندن است و سعی کنید مایعات زیادی بنوشید تا بهبود یابید. امیدواریم که درمان این‌بیماری هر چه سریعتر پیدا شود. تنها نکته ای که لازم است رعایت کنید،این است که به خود استرس راه ندهید و رعایت کنید. زیرا استرس سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند. و شما را در معرض خطر ابتلا قرار می‌دهد.

 

 

اشتراک گذاری در:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست نوشته‌ها

نوشته‌های مرتبط